Sveis på Systemhus

Den tidligere Nikita-sjefen Karl Arne Jespersen begynner å få sveis på Systemhus. Nye og store medlemmer er på vei inn i kjeden. Ambisjonen er å bli den mest hurtigvoksende boligkjeden de nærmeste årene.

Så langt i år har kjeden signert kontrakter med 15 nye firmaer over hele landet. Noen er riktignok små bedrifter, men nyrekrutteringen har generelt bidratt til bedre representasjon på det norske markedet.

Jespersen stolt over at kjeden har greid å kapre en rekke store medlemmer som Byggmester Grande i Nord-Trøndelag, Vennesla Entreprenør i Kristiansand og Byggmester J.O. Olsen på Vigrestad som skal dekke opp på Jæren hvor det for tiden er raskest igangsetting av nye boliger.

– Dette er strategisk viktige medlemmer og betydelige regionale aktører som vil bidra til nye vekst for Systemhus, kommenterer kjedeleder Jespersen.

Vekst på 10 i året

Nettotilgangen i år ligger an å bli på 10 firmaer da noen medlemmer har gått konkurs mens andre har meldt seg ut på grunn av blant annet overgang til rehabiliteringsmarkedet på bekostning av eneboligsalg.

– Vi har en klar målsetting om å øke medlemsstokken med netto 10 medlemmer hvert år. Det kan vi klare i år da vi for tiden er i forhandlinger med og i prosess med tre firmaer som er på vei inn. Og vi er optimister med tanke på å klare det også neste år, fremholder Jespersen som opplyser at kjeden ligger an til å ha 70 medlemmer ved kommende årsskifte.

Mest hurtigvoksende

Systemhus har også satt seg som mål å bli den hurtigst voksende boligkjeden i Norge de nærmeste tre årene både når det gjelder medlemmer og igangsatte boliger. Dette skal resultere i at kjeden innen utgangen av 2012 skal har klatret opp til 5. plass på rankinglisten over landets boligbyggere mot en skuffende niende plass i fjor.

– For å oppnå dette må vi ligge på det vekstnivået som vi nå gjør, og jeg er svært optimistisk innstilt til at vi skal nå denne svært ambisiøse målsettingen. Alt burde ligge vel til rette for denne veksten. Vi har et godt konsept, en sterk administrasjon og en solid eier i Mestergruppen. Markedspilene peker oppover, og i oktober måned opplevde vi de høyeste salgstallene siden november i 2007, sier Jespersen som for knapt et år siden kom til Systemhus fra den vekstorienterte frisørkjeden Nikita.

Tendenser-offensiv

Systemhus har brukt mye tid og krefter de senere årene på å utvikle elementkonseptet Tendenser. Konseptet har vist seg svært konkurransedyktig ikke minst til studentboliger blant annet på Lillehammer. Kjeden har derfor satt i gang en målrettet markedsføringsoffensiv overfor potensielle aktører.

– Vi har ikke hatt noe virkelig innsalg av Tendenser før nå. Vi er i dialog med flere kunder og regner med å signere avtaler allerede i inneværende år. Størrelsen på disse prosjektene kan variere noe i størrelse. Derfor har vi valgt å tallfeste målet vårt til om lag 200 boenheter per år fremover, kommenterer Jespersen.

Særlig har det vært en viktig strategi å gjøre salgsfremstøt med Tendenser overfor store og små studentsamskipnader rundt omkring i landet. Og den første avtalen er i ferd med å underskrives i Midt-Norge.

– Vi har bygd relasjoner som vil gi tilbakebetaling til neste år. Vi mener vi har et godt konsept for landets studentsamskipnader som innfrir deres ønsker. Dette går selvsagt på at elementløsningen er økonomisk konkurransedyktig. Men samtidig er det ofte utslagsgivende at utbyggingen kan foregå fort og raskere enn bygging i stål og betong, sier Jespersen som opplyser at kunder som har benyttet Tendenser, har vært fornøyde.

Generasjon 2

Som et ledd i Tendenser-offensiven har Systemhus også bestemt seg for å videreutvikle konseptet. En faggruppe skal jobbe med saken til neste år slik at Tendenser generasjon 2 kan rulles ut i 2011.

– Vi er opptatt av å få til en større grad av variasjon av konseptet ikke minst designmessig. Dessuten skal vi få vurdert hvilken retning konseptet skal gå med hensyn til miljø, energi og materialvalg, kommenterer Jespersen.

Litt mer hemmelighetsfull er Jespersen når det gjelder en eventuell fremtidig mursatsing.

– Vi skal fortsatt være en boligkjede som bygger hus i tre. Men det utelukker ikke at vi kan være interessert i et samarbeid med murkjeden Håndverksmur siden Systemhus har så mange husmodeller som egner seg godt for oppføring i mur, avslutter han.