Ny start for stoppet boligprosjekt

Det lysner for boligmarkedet på Øvre Romerike. Prosjektet Ladderudåsen Hagetun med nærmere 90 leiligheter på Råholt settes i gang i neste år.

– Nå tørr vi å satse. Kommunen har gjort sitt med infrastruktur på skoler og barnehage, og staten har utvidet E6. Nå er det vår tur, sier en entusiastisk Bjørn Krutå i Stema Prosjekt.

Sammen med Per Rønne i Rønne Holding står han i spissen for et prosjekt med bygging av nesten 90 leiligheter i flerfamiliehus helt øverst i Ladderudåsen. Etter at Eidsvoll kommune for fire år siden satte bremsen på for flere utbyggingsprosjekter på Råholt, kan Ladderudåsen Hagetun settes ut i livet i 2010.

– Dessuten begynner markedet å snu så vi har god timing. Det er nå Eidsvoll kommune kommer til å se den mye omtalte Gardermo-effekten. Den effekten kan kanskje få flere av de ansatte på Gardermoen til å vurdere Råholt og Eidsvoll kommune som bosted. Det er få minutter med bil og utvidet kollektivtilbud så reisetiden er mye kortere enn før, fremholder Krutå som selvsagt er spent på responsen når prosjektet kommer i gang med salget over nyttår.

På Romeriksletta er det ikke mange eiendommer som kan vise til tilsvarende utsikt. Krutå tror derfor at et prosjekt som i tillegg er omgitt av friområder på alle kanter, og som har avskjermede lekeplasser og gode parkeringsforhold, vil vekke interesse.

Ladderudåsen Hagetun vil hovedsakelig bestå av 3-, 4-, og 5-roms leiligheter plassert i flerfamiliehus. Kjetil Bergersen hos Parade Eiendom på Jessheim mener at prosjektet vil supplerer boligtilbudet på Råholt som fra før er dominert av eneboliger og tomannsboliger.

Bebyggelsen er delt i flere flerfamiliehus med to til seks leiligheter i hvert hus som muliggjør at leilighetene får utsyn i flere retninger. Alle leilighetene har minst tosidig utsyn og mange har tresidig og firesidig utsyn. Tomten ligger i vestvendt helling med optimale sol- og utsiktsforhold. Alle leiligheter har heis fra parkeringsanlegget til sin etasje. I tillegg til parkeringsanlegget har alle leiligheter også egen parkeringsplass ute.