Backe Bygg fikk kontrakt på 250 mill

Baker Hughes har tildelt Backe Bygg i Sandnes byggeoppdraget for den siste fasen av utbyggingen på Tjora i Tananger utenfor Stavanger.

Byggingen starter januar 2010 og er planlagt ferdig i august 2011. Kontrakten har en verdi på cirka 250 millioner kroner. Bygningene utgjør cirka 18.700 kvadratmeter og består av et kontorbygg på 5.500 m2 og et verkstedsbygg på 12.000 kvadratmeter. Arbeidet omfatter også en utvidelse av eksisterende verksted og utbygging av et større utendørs- og parkeringsanlegg på totalt 45.000 kvadratmeter.

Fase 1 av utbyggingen er for tiden i ferd med å ferdigstilles og består av et kontorbygg på 4.200 kvadratmeter og en storstilt sprengingsjobb der over 500.000 kubikkmeter fjell og løsmasser fjernes. Når hele anlegget ferdigstilles i august 2011, vil Baker Hughes Norge ha samlet alle sine aktiviteter på ett sted. Anlegget vil da omfatte over 40.000 kvadratmeter areal under tak og over 120 mål tomt.

- Å få denne kontrakten fra Baker Hughes er en tillitserklæring til Backe Bygg. Vi har samarbeidet godt med Baker Hughes i lang tid på dette prosjektet med design og planlegging, og ser nå fram til å starte selve byggingen, sier Sven Chr Ulvatne, daglig leder i Backe Bygg.

Entreprenøren Backe Bygg ble etablert i mars 2008 og spesialiserer seg på næringsbygg, totalentrepriser og samspillskontakter. I første driftsår har selskapet kommet opp i en årlig omsetning på cirka 200 millioner kroner. Backe Bygg utfører flere prosjekter for Baker Hughes i Tananger, og selskapet bygger ny hotellfløy og spa for Sola Strandhotell samt et større lager for Håkull.