Mesta gravla biodieselsatsingen

I 2005 gikk Mesta ut og proklamerte hårete mål for satsing på biodiesel. Selskapet skulle halvere sitt utslipp av CO2 innen 2012. To år før ambisjonen skal fullføres, ligger biodieselsatsingen i graven.

Ifølge Stavanger Aftenblad har Mesta forlatt satsingen på biodiesel. I 2005 var planen at den nye miljøvennlige biodieselen skulle tas i bruk av 10 000 maskiner, biler, lastebiler og gravemaskiner.

Miljøorganisasjonen Bellona var med på å utvikle planen. –Vi hadde et kjempeartig samarbeidsprosjekt med Mesta, sier Bellona-leder Frederic Hauge til Aftenbladet.

Nå på tampen av 2009, drøyt to år før ambisjonen skal fullføres, har konsernet mer eller mindre forlatt bruken av biodiesel. Ingen i konsernledelsen vet lenger hvor mye klimagasser selskapet slipper ut etter at Mesta i 2008 ble omdannet til et konsern med flere datterselskaper.

–I forbindelse med omleggingen sitter vi ikke på drivstofforbruk på aggregert nivå. Det samme gjelder for CO2-utslipp, sier kommunikasjonssjef Erik Riste i Mesta til Stavanger Aftenblad.

Riste påpeker at Mesta ikke har endret målsettingen om å halvere selskapets CO2-utslipp innen 2012.