Togtrafikk som normalt i Oslo-området

Jernbaneverket løste litt før klokken 12 signalproblemene som i flere timer stoppet all togtrafikk mellom Oslo S og Skøyen. Rushtrafikken vil gå som normalt, ifølge NSB.

– Etter at problemet nå er løst, venter vi ikke vesentlige forsinkelser eller innstillinger i rushtrafikken i ettermiddag, sier informasjonssjef Preben Colstrup i NSB.

All trafikk mellom Oslo S og Skøyen stanset etter at det klokken 8.10 oppsto signalproblemer ved Nationaltheatret stasjon. Dette førte til store forsinkelser og innstilte tog.

– Feilen oppsto i forbindelse med oppgraderingsarbeider i sentralen som styrer signalanlegget, sier informasjonssjef Thor Erik Skarpen i Jernbaneverket Østlandet til NTB.

Dette er langt fra første gang togtrafikken har stått stille den siste tiden. Senest onsdag denne uka skapte problemer med signalanlegget kaos i ettermiddagsrushet i Oslo-området.

Informasjonssjef Preben Colstrup i NSB sier han har full forståelse for frustrasjonen til passasjerene.

– Det er ingen som liker å oppleve at togtilbudet ikke fungerer som det skal, enten det er en eller flere ganger. Jeg er lei for at kundene opplever dette, sier Colstrup.