Bollingmo ble æresmedlem

Det er ikke hvert år Norsk Forening for Fjellsprengningsteknikk (NFF) deler ut æresmedlemskap i foreningen. Men i år gjør foreningen dette. Til stor applaus kunne Per Bollingmo motta sitt æresmedlemskap.

Bollingmo har vært en del av anleggsbransjen hele sitt yrkesaktive liv. Han gikk ut fra geologisk institutt på NTH i 1966. Han har siden blitt ved sin lest og vært en del av bransjen og arbeidet som ingeniørgeolog for en rekke prosjekter i jord og berg. Hovedarbeidsområdene har vært undersøkelser, prosjektering og oppfølging av tunneler og bergrom for vei og jernbane, rørledninger og kloakk, samt bergrom for oljelager parkeringshaller, tilfluktsrom, fryselagre, telenanlegg og idrettsanlegg. Han har også vært delaktig i mange kraftutbygginger. Han har også deltatt på en rekke prosjekter utenfor landets grenser. Han har arbeidet i hele 18 ulike land. Bollingmo er i dag ansatt i Multiconsult i Oslo.

Bollingmo har vært medlem i foreningen siden 1967, og hadde sitt første innlegg på Fjellspregningskonferansen det samme året. Han har vært medlem i ulike kurs- og konferansekomiteer, både nasjonale og internasjonale. Fra januar 1993 og frem til nå har han deltatt som foreleser, komitemedlem ogdeltaker på mer enn 50 av NFFs arrangementer.

- Det var en stor overraskelse å kunne motta dette æresmedlemsskapet, uttalte en glad Bollingmo da han mottok prisen. Han har vært mye med i dette fagforumet.

- Jeg håper jeg har gjort mitt for at ting skal gå fremover, så det er veldig hyggelig å få prisen, sier han.