Gullfeiselen til Bever Control

Et av de absolutte høydepunktene på Fjellspregningskonferansen er utdelingen av Gullfeiselen. I år var det et selskap som kunne motta prisen, nemlig pionerselskapet Bever Control.

Det var Thorvald Wetlesen som fikk æren av å motta Gullfeiselen på vegne av Bever Control. Selskapet har gjennom en årrekke en drivkraft for å utvikle ny teknologi og forbedre metoder for bygging av tunneler.

- Årets Gullfeisel er tildelt en kandidat som har vært en pådriver for å utvikle ulike teknologiske verktøy for tunnel- og gruvebransjen. Fra første dag har selskapet vært ledene på sitt område. Fellesnevneren har vært å høyne tunnelkvaliteten på en billigere, raskere og sikrere måte. Ikke minst har de gjort en svært viktig jobb med å høyne muligheten for få en god dokumentasjon knyttet til for eksempel boring, kontur, injeksjon, geologiske forhold, sikring med bolter eller sprøyteboring for nevne noe. Dette har på mange måter satt en ny standard for bransjen ikke bare i Norge men også internasjonalt. Selskapet kan betegnes som den norske melkesjokoladen; ingen over, ingen ved siden, uttalte Eivind Grøv, leder for Norsk Forening for Fjellsprengningsteknikk (NFF) under utdelingen av feilsen.

Selskapet ble etablert i 1982 og har hele veien utviklet både seg selv og bransjen.

- De har fortsatt en meget viktig funksjon, leger Grøv til. Vinnerne leverer nå fjerdegenerasjons datasystemer for borrigger for salveboring og injeksjon

Selskapet var selvsagt meget godt fornøyde med å kunne motta en slik pris.

- Jeg er kjempeglad på vegne av både firmaet og bransjen, uttalte Thorvald Wetlesen da han mottok prisen. Wetlesen ble ansatt som daglig leder i firmaet allerede i 1987. Da Wetlesen mottok prisen ønsket han å hedre Kristen Olav Dahl som startet det hele.

- Jeg vil også takke entreprenørene som er så modige at de vil prøve nye ting hele tiden, uttalte en glad Wetlesen.