Førsteklasses på St. Olavs hospital

NCC Construction Norge har overlevert tre byggetrinn uten feil eller mangler ved St. Olavs hospital i Trondheim.

Det siste bygget ble overlevert 12. november, en måned før fristen, og innenfor de økonomiske rammene. Det har nå gått over 400 dager uten en eneste skade med fravær.

- Det har vært et krevende byggeprosjekt, men morsomt å se at vi har oppført byggene innenfor rammen og at det er blitt et så godt prosjekt, sier NCC Constructions prosjektleder Arild Grønsdal.

Prosjektet er utført på oppdrag av Helsebygg Midt-Norge, har foregått over tre trinn, og består av tre store og teknisk krevende bygg på til sammen 85 000 kvadratmeter, med plass til 500 pasienter. Målsummen for NCC-kontrakten er 1,25 milliarder kroner, noe som er innenfor byggherrens rammer.

Kontrakten er inngått som en samhandlingskontrakt, det vil si at byggherre og entreprenør samarbeider tett i løpet av prosjekter og sammen søker å finne gode løsninger.

- Dette er en unik gjennomføringsmetode. Den er krevende, men vi ser den gir gode resultater. Dette er framtidens metode for store og kompliserte bygg, det er jeg overbevist om, sier adm. dir. Johan Arnt Vatnan i Helsebygg Midt-Norge.

- Det har vært et krevende, men utviklende og givende prosjektet, der vi har samarbeidet nært med kunden i hele byggeprosessen, fra ide til slutt, påpeker adm. dir. i NCC Construction, Peter Gjørup.

Også når det gjelder helse, miljø og sikkerhet har det vært et godt prosjekt. De siste 420 dagene har det ikke vært noen skader i prosjektet, og prosjektet har en H-verdi (arbeidsulykker som medfører fravær) på 5,9. Opp til 700 personer har arbeidet i prosjektet, med til tider et stort innslag av innleide yrkesarbeidere.

- Jeg er veldig stolt over at våre medarbeidere har gjort en så god og imponerende jobb, og at vi har fått en fornøyd kunde, sier adm. dir. i NCC Construction, Peter Gjørup.

Prosjektet startet i 2006 og ble overlevert 12. november. Gastrosenteret (behandling av mage- og tarmlidelser, kreft og blodsykdommer) ble overlevert i mars, Bevegelsessenteret (ortopedi, revmatologi og plastikkirurgi) i juli, og Hjerte-lunge-senteret med Akutten ble overlevert 12. november til byggherren. Opprinnelig var siste planlagt overlevering satt til 10. desember. Fortsatt jobber NCC Construction med tilleggsarbeider på området.