- OPS gir merverdi

Samarbeid mellom offentlig og privat sektor kan gjøre samfunnet i bedre stand til å håndtere utfordringer som miljø, en aldrende befolkning og ny innovasjon, ifølge NHO-direktør Petter H. Brubakk.

Brubakk innledet i dag konferansen ”Mer effektiv gjennomføring av byggeprosjekter i offentlig sektor. Samarbeid og alternative gjennomføringsmodeller – en praktisk veiledning”. Konferansen er et samarbeid mellom NHO, KS og Difi.

Mer effektiv gjennomføring av byggeprosjekter kan hjelpe mot det stadig voksende vedlikeholdsetterslepet i offentlig sektor, mener direktør for næringspolitikk i NHO, Petter H. Brubakk. Han åpnet konferansen ved å sette søkelyset på felles utfordringer for kommuner og næringsliv i AS Norge:

- Sterkere samarbeid mellom offentlig og privat sektor kan bidra til å møte utfordringene vi står overfor og gi merverdi for samfunnet. Samarbeid mellom offentlig og privat sektor i leveranse av offentlige tjenester kan redusere presset på offentlig finansiering og gjøre samfunnet i bedre stand til å håndtere utfordringer som miljø, en aldrende befolkning og ny innovasjon.

Konferansen setter søkelys på mer effektive byggeprosjekter i offentlig sektor, herunder utfordringer, kommunenes handlingsrom og utfordringer ved vedlikeholdsetterslepet og alternativ finansiering. Tradisjonelle kontraktsformer er ikke ideelle for å fremme innovasjon og miljø. Derfor vil Dag Strømsnes, avdelingsdirektør i Difi, se på hvordan nye kontraktsformer kan løse slike oppgaver.

Videre tar konferansen opp utfordringer til realisering av prosjekter, herunder planlegging, anskaffelse og drift. Leverandørutvikling vil være et viktig tema for å fremme samspill mellom oppdragsgiver og leverandør.