Danner tunnelnettverk

NFF står bak et nettverk av norske tunnelaktører som skal markedsføre seg mot prosjekter i Sør- og Øst-Asia. (Se video)

Norwegian Tunnelling Network er navnet på tunnelnettverket som foreløpig består av 16 aktører som alle er såkalte støttemedlemmer for internasjonal virksomhet i Norsk Forening for Fjellsprengningsteknikk (NFF). Aktørene har alle en spesiell interesse for prosjekter utenfor våre landegrenser.

– I nærmere 10 år har 12-14 aktører hatt fellesstand for å promotere norsk tunnelteknologi under den årlige konferansen til International Tunneling Association (ITA). Dette har etter hvert blitt et miljø som nå har ytret ønske om å stå mer samlet når de søker ut. NFF tok derfor initiativet til å danne et nettverk av norske tunnelaktører som skal markedsføre seg mot tunnelprosjekter i Sør- og Øst-Asia. I første omgang vil nettverket konsentrere seg om markedene i India, Hong Kong, Singapore og Malaysia, opplyser Thor Skjeggedal, faglig sekretær i NFF.

I dag avholdt nettverket en generalforsamling der Frode Nilsen i LNS ble valgt som styreleder og Ola Woldmo i Woldmo Consulting ble tildelt koordineringsansvaret for nettverket.

– NFF sin oppgave blir å hjelpe til med å få dette opp å gå. Tanken er at skal være en selvgående enhet, der nettverket finansierer koordinatoren, sier Skjeggedal og legger til at NFF vil være veldig fornøyde hvis nettverket fungerer.

– NFF skal fremme norsk bergteknologi internasjonalt. Dette er i så måte midt i blinken for det arbeidet vi driver, sier Skjeggedal.

Hvordan vil nettverket jobbe?

– Både nettverksaktørene og koordinatoren vil ha ansvar for å hente inn og distribuere aktuelle prosjekter ut til nettverket. De som er interessert kan da gå videre med dette å henvende seg mot oppdragsgiver. For at dette skal fungere forutsetter det selvsagt at medlemmene er lojale mot nettverket. Til syvende og sist kan kanskje det bli den største utfordringen, sier Skjeggedal.

Aktørene som foreløpig har meldt sin interesse for Norwegian Tunnelling Network er Andersens Mek. Verksted, Codan, Geofrost, Giertsen Tunnel, Jernbaneverket, KF Gruppen, LNS, Multiconsult, NGI, NTNU, EAB Consult, Protan, Sintef, Statens vegvesen, SWECO og Vik Ørsta.

– Nettverket er fortrinnsvis for NFFs støttemedlemmer, men vi vil nok ikke være firkantet på dette hvis andre også ønsker å bli med, forsikrer Skjeggedal.

Norwegian Tunnelling Network vil søke Innovasjon Norge om midler til markedsføringen av nettverket.