Fjellfolket samles

Torsdag og fredag er det klart for en ny utgave av Fjellsprengningskonferansen.

Vi er på plass

Byggeindustrien vil rapportere direkte fra konferansen til nettstedet www.bygg.no/anlegg. I tillegg vil vi lage videoreportasjer til Bygg-TV. Selvsagt skal vi også lage saker for bladet Byggeindustrien. Har dere noen spennende nyheter som bør vises, så send oss en melding slik at vi kan legge dette ut på nettet. Meldingen kan sendes redaktør Arve Brekkhus – ab@bygg.no eller til journalist Ådne Homleid – ah@bygg.no 

Vi sees på konferansen

Fjellsprengningsdagen og den påfølgende Bergmekanikk- og Geoteknikkdagen vil igjen samle nærmere 800 deltakere fra anleggsnæringen på Radisson hotellet på Holbergsplass i Oslo.

Norsk Forening for Fjellsprengningsteknikk (NFF) står som vanlig som arrangør av Fjellsprengningsdagen, mens Norsk Bergmekanikk Gruppe (NBG) og Norges Geotekniske Forening (NGF) arrangerer dag nummer to.

47. utgaven

Den 47. utgaven av Fjellsprengningsdagen vil tradisjonen tro starte med utdeling av årets gullfeisel. Eivind Grøv, som har sin første konferanse som forman i NFF, står for den høytidelige utdelingen.

Sverre Barlindhaug i Multiconsult er blant de første som skal holde innlegg under Fjellsprengningsdagen. Han skal snakke om utfordringene rundt et vannkraftprosjekt i Kashmir. Etter han stiller Ola Woldmo i Woldmo Consulting spørsmålet om norsk tunnelteknologi er attraktiv salgsvare internasjonalt.

Flere innlegg

Videre utover dagen følger det innlegg med overskrifter som digital tunnelteknikk, helseskader ved bergboring, ny satsing på vannkraft og utfordringer ved E6 prosjektet mellom Gardermoen og Biri. Anne-Katrine Kalager i Jernbaneverket Utbygging avslutter dagen med å snakke om vurderingene rundt tunnelkonsept og drivemetode ved utbyggingen av nytt dobbeltspor mellom Oslo og Ski.

Fellesmiddag med tradisjonsrike sanger og meny er selvsagt en viktig del av Fjellsprengningsdagen.

Dag to

Bergmekanikk- og Geoteknikkdagen kan også by på et godt og variert program. Drenering av ustabilt fjellparti i Flåm, Statens vegvesen og Jernbaneverkets fellesprosjekt langs Mjøsa og vurdering av behov for skredsikringstiltak i Namsos er bare noen eksempler på temaer som vil bli belyst.