Mesta vurderer søksmål mot Hæhre

Mesta vurderer søksmål i 100-millionersklassen mot Hæhre og tidligere Mesta-ansatte. Hæhre har på sin side stevnet Mesta for manglende kontraktsfestet betaling.

På bakgrunn av dokumentasjon Mesta sitter på, og eventuelle forhold som vil fremkomme gjennom innsyn i tre e-poster de har fått rettens godkjennelse til å innhente, vil de vurdere å dra Hæhre og tre tidligere ansatte for retten.

- Bakgrunnen for ønsket om innsynet er mistanke om illojale handlinger da fire ansatte i Mestas tunnelvirksomhet ble rekruttert til Hæhre i april 2008, till tross for at Mesta og Hæhre hadde en samarbeidsavtale. På det tidspunktet disse handlingene ble begått, var Mesta avhengig av Hæhres samarbeid for å få ferdigstilt en del større prosjekter. Disse er nå ferdige og det er mulig for Mesta å ta opp igjen denne saken, skriver Mesta på sine nettsider.

Hæhre har på sin side stevnet Mesta for manglende kontraktsfestet betaling. Daglig leder Knut Harstad sier til Byggeindustrien at det vil være opp til retten å avgjøre om Mesta kan unnlate å betale for arbeider som er avtalt og utført.

Hæhre tar avstand fra påstand om illojal rekruttering av ansatte.

- Hæhre har ansatt tidligere ansatte i Mesta som sluttet etter eget ønske i en periode med sterk nedbemanning i Mesta, sier Harstad.

Hæhre ønsker for øvrig ikke å prosedere saken i pressen.