Årets Byggmakkere

I forbindelse med årets Byggmakkerforum, hvor over 600 Byggmakkere og deres leverandører deltok, ble prisen for årets Byggmakker kåret.

Vinner i stor klasse (omsetning over 100 mill) ble Byggmakker Per Strand Harstad. Vinneren i liten klasse (omsetning under 100 mill) ble Byggmakker Zeiner Holmestrand.

– Dette er en pris som verdsettes utrolig høyt, og som har stor verdi for våre butikker, sier Morten Engebretsen, kjededirektør i Byggmakker Norge.

Kandidatene til årets Byggmakker ble vurdert ut i fra kriterier som salgsutvikling, lojalitet til Byggmakker kjedens aktiviteter, kampanjegjennomføring, helhetlig konseptgjennomføring og kundeopplevelse.

- Det er summen av hva de leverer, hvordan de fremstår og ikke minst hvordan de oppfattes av kunden som gjør butikken til årets Byggmakker. Det er likevel ingen tvil om at salgsutvikling betyr mye. Det er umulig å bli årets Byggmakker uten å ha en salgsutvikling som er bedre enn kjedesnittet, sier Morten Engebretsen.

Kultur for å se kunden

Vinneren i liten klasse (omsetning under 100 mill) ble Byggmakker Zeiner Holmestrand.

– Ettersom vi startet opp så sent som i 2007 synes vi det er utrolig stort og gjevt å bli årets Byggmakker i landets største byggevarekjede. Siden vi også vant to av kundetilfredshetsprisene som ble delt ut, tyder det på at vi gjør flere ting riktig. Noe av det viktigste er ansatte med fokus på drift, rutiner og logistikk. Det høres kanskje kjedelig ut, men fører til at kundene opplever at ting fungerer og at vi leverer. Vi har også vært bevisst på å bygge en kultur hvor vi ser kunden, sier Johan Zeiner, daglig leder hos Byggmakker Zeiner Holmestrand.

Anerkjennelse til ansatte

Vinner i stor klasse (omsetning over 100 mill) ble Byggmakker Per Strand Harstad.

– Dette er stort for oss alle og ikke minst en anerkjennelse til alle våre ansatte. Vi har nemlig en helt fantastisk stab av mennesker med virkelig ekte stå-på vilje. Derfor har vi fornøyde kunder og selger godt med varer. Det ser ut til at vi vil havne på samme nivå som i 2008. Med tanke hvor turbulent det har vært i bransjen, er det et resultat vi er meget godt fornøyd med. At vi i tillegg krones med denne prisen er utrolig inspirerende for oss alle, sier en strålende fornøyd Kjetil Strand, daglig leder hos Per Strand Harstad.