Kleppa åpner Atlanterhavstunnelen

Lørdag 19. desember kl. 12.00 er det offisiell åpning av riksveg 64 Atlanterhavstunnelen. Det er samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa som åpner tunnelen.

I underkant av 200 offisielle gjester blir invitert. Blant gjestene finner vi Kvitt eller dobbelt-mesteren fra høsten 2008, Roar Hermansen, fra Moss. Tema var Norges riksveger. Han ønsket å være tilstede på en større vegåpning i landet, og takket ja til å være med på åpningen av Atlanterhavstunnelen.

Åpningssermonien er lagt til Øksenvågen på Averøy, mens resten av arrangementet er lagt til Kristiansund. I underkant av 200 offisielle gjester blir invitert til åpningen og senere middagsarrangement.

I åpningsarrangementet og i åpningsuka er det lagt vekt på å markere den store betydningen Atlanterhavstunnelen får for hele Nordmøre. Kristiansund sin rolle som regionsby blir stryket. Tunnelen åpner for en større og en langt smidigere bo- og arbeidsmarkedsregion, og det blir lettere tilgang til kultur- og servicetilbud i begge kommunene.

Søndag 13. mars arrangeres Åpen tunneldag. Lag, foreninger, organisasjoner i begge kommunene er invitert til å presentere seg og samtidig understreke den positive utviklingen tunnelen vil få for kultur-/forenings-og næringslivet i regionen.

Statens vegvesen håper også å kunne sette verdensrekord denne dagen, og har invitert barnehager, velforeninger og familier til å bli med på lage verdens lengste Lucia-tog under havet.