Moe Norge kjøper PolyPlan

Moe Norge AS har kjøpt opp det rådgivende ingeniørfirmaet PolyPlan AS.

Målet er at oppkjøpet vil styrke begge parter og baserer seg på en felles ambisjon om fortsatt forretningsmessig utvikling.

Moe Norge har vært i drift i ett år og er et datterselskap av Moe & Brødsgaard A/S, som er Danmarks 6. største rådgivende ingeniørfirma.

Styrket posisjon

- Å fusjonere med et kompetent og ambisiøst firma som PolyPlan gir alle parter en betydelig styrket posisjon. For Moe Norge er oppkjøpet et avgjørende ledd i en utviklingsstrategi som fokuserer på organisk vekst og oppkjøp, sier Sune Wendelboe, direktør i Moe Norge.

- Sammen kan vi gjennomføre store og komplekse oppdrag. Vi kan tilby våre nåværende og kommende kunder tverrfaglig koordinert rådgivning innenfor alle fagområder i bygg- og anleggsbransjen. Tverrfagligheten gjør at det blir unødvendig med separate rådgivere, dessuten forbedres prosjektkvaliteten og resultatet blir bedre byggbarhet, utdyper han.

Utvikling og kontinuitet

PolyPlan er et velfungerende firma med 13 gode år bak seg. PolyPlans spesialområder er energi, ENØK, klima og VVS. PolyPlan har en helt spesiell status som markedsledende innenfor rådgivning om badeanlegg.

- Grunnlaget for sammenslåingen er de store likhetstrekkene når det gjelder firmakultur. Dessuten vil sammenslåingen oppfylle målet om å tilby våre oppdragsgivere et bredere tjenestetilbud innenfor flere fagområder. Fusjonen gir oss et betydelig nettverk, adgang til nye markeder og gode utviklingsmuligheter, sier styreleder i PolyPlan, Arnt-Erik Ski.

De fire eierne av PolyPlan fortsetter som medeiere i Moe Norge, som i forbindelse med overtakelsen av PolyPlan har utvidet eierkretsen. I tillegg til de fire nye medeierne, består eierskapet av Moe & Brødsgaard, daglige leder Sune Wendelboe og teknisk leder Einar Paul Påsche.

- Fusjonen handler om videreutvikling av de etablerte områdene hvor vi er sterke. Det er viktig for oss at PolyPlans ledelse inngår som medeiere i Moe Norge. Våre felles kunder vil oppleve en utvidelse av vårt faglige tilbud, men de vil også oppleve at kunderelasjoner og forretningsprinsipper videreføres i Moe Norge, sorklarer Sune Wendelboe.

Moe Norge er Moe & Brødsgaards første utenlandske datterselskap.

- Moe & Brødsgaard har prosjektert i Norge siden 70-tallet og etableringen av Moe Norge var et naturlig og betydelig skritt i vår geografiske utvikling og internasjonalisering. Med overtakelsen av PolyPlan supplerer vi hverandres spisskompetanse i Danmark og Norge, og vi tilbyr våre rådgivningstjenester i hele Norden, sier Christian Listov-Saabye, administrerende direktør i Moe & Brødgaard.