Vurderer ny veimodell

Fire Nordlands-kommuner vurderer en ny utbyggingsmodell på E6 hvor de slår sammen bygging, drift og vedlikehold av vei til en kontrakt.

I mange år har det vært planer om å utbedre E6 fra grensen mellom Nord-Trøndelag og Nordland og over Saltfjellet, men krangling om finansiering har gjort at prosjektet ikke har kommet i gang.

Aftenposten melder mandag at de fire kommunene nå vurderer å prøve ut en ny utbyggingsmodell som har fått navnet utviklingskontrakt. Kontraktsformen vil gi en entreprenør totalansvaret for bygging, drift og vedlikehold.

Det er ennå ikke vedtatt at man skal prøve ut kontraktsformen på den 270 kilometerlange strekningen, og det er heller ikke bestemt nøyaktig hvordan den vil fungere. Trolig vil flere små entreprenører også kunne gå sammen på en slik kontrakt. Både lokale politikere og samferdselsministeren er positive til prosjektet.

– Jeg synes det er viktig at vi prøver ut ulike modeller som kan føre til at vi bruker ressursene så effektivt som mulig, sier samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa i en kommentar til Aftenposten.