Kruse Smith kjøper og bygger

Hinna Park Utvikling har inngått avtale om salg av boligfeltene B2 og B3 på felt NB 4 i Jåttåvågen, Stavanger til Kruse Smith Eiendom. Avtalen har en kjøpesum på kr 52 millioner.

I tillegg er det inngått en entreprisekontrakt mellom Kruse Smith Entreprenør AS og Hinna Park Utvikling AS om bygging av nytt kontorbygg Fjordpiren i Jåttåvågen. Avtalene er gjensidig avhengige.

– Kontrakten gir oss muligheter til å styrke vår posisjon som boligbygger i Rogaland. Morgendagens boligkrav og krav til miljø og energi vil bli analysert og gjennomtenkt. Tomtens beliggenhet er svært attraktiv i forhold til Stavanger, Sandnes, Forus, Stavanger Lufthavn og offentlig kommunikasjon med tog, busser og etter hvert bybane, sier direktør Knut Mikkelsen i Kruse Smith Bolig og eiendomsutvikling.

Kruse og Smith er opptatt av at Jåttåvågen blir et fremtidsrettet bolig - og næringsområde i regionen.

- Dette vil bli ytterligere forsterket ved at Stavanger kommune har planer om å lokaliserer et folkebad i ”Jåttå” og at Aker velger Hinna Park som sitt hovedkvarter i Stavanger, påpeker Mikkelsen.

Tomten tillater Kruse Smith å bygge ca. 120 leiligheter.

For Kruse Smith Entreprenør er avtalen om bygging av Fjordpiren på kr 225 millioner. 11.000m2 næring og 5.000m2 parkering inngår i entreprisen.

- Vi er både stolte og glade over å ha fått denne kontrakten. Konkurransen er tøff, ikke minst i tider preget av konjunkturnedgang. Vi har levert flere prosjekt til Hinna Park og ser frem til et fortsatt godt samarbeid, sier Kjell Svihus direktør for Region Vest.

Tor Andre Eide, daglig leder i Hinna Park AS er glad for at kontrakten nå en underskrevet. Arbeidet med å få inn leietakere i Fjordpiren har vært utfordrene.

- Dette er vårt mest prestisjefylt prosjekt for nærings utleie hittil. Fjordpiren er et bygg vi, som utbyggere, er stolte av, og som vi er overbevist om at de fremtidige brukerne vil bli stolte av. Tomten er omgitt av kanalen på nordsiden, havnebassenget i øst/sydøst, smuget med turvei-draget i sydvest og Kanaltorget mot vest.