Byggestart på rv. 717 Sund-Bradden utsatt ett år

De siste geotekniske vurderingene av prosjektet rv. 717 Sund-Bradden viser at prosjektet er svært utfordrende å få realisert dersom Statens vegvesens regelverk skal legges til grunn.

Planlagt byggestart for denne vegstrekningen på Fosen har vært januar 2010. Det er mye kvikkleire i området, og sikringen av disse massene har vist seg mer utfordrende enn først antatt.

– Nye beregninger av Norges Geotekniske Institutt (NGI) viser at det er vanskelig å oppnå Statens vegvesens krav til sikkerhet med bruk av motfyllinger som stabiliseringstiltak, sier prosjektleder Svein Soknes i Statens vegvesen.

Vegdirektoratet har engasjert SINTEF for å vurdere konklusjonen fra NGI. Denne vurderingen skal foreligge i januar.

– Uansett om vegprosjektet lar seg gjennomføre, må det gjøres nye grunnundersøkelser og mer detaljerte beregninger. Det har tidligere vært presisert at motfyllingsarbeidene må pågå fra 15. mai og utover sommeren. Det er derfor ikke mulig å få et tilbudsgrunnlag klart slik at en entreprenør er klar til å begynne våren 2010, sier Soknes.

– I dette prosjektet er geoteknikken styrende for framdrift og løsninger og overordnet alt annet. I samråd med kommunen og fylkeskommunen er det derfor uansett hva SINTEF måtte komme til, vedtatt å utsette prosjektet i et år, sier Soknes.