Legernes ny sjef i LINK Signatur

Styret i LINK Signatur AS har ansatt Siri Legernes (52) som ny administrerende direktør i arkitektfirmaet etter Svein Halleraker (55) som går over i annen lederstilling i selskapet.

Halleraker har vært administrerende direktør siden etableringen for 10 år siden.

Legernes tiltrer stillingen 1. Januar 2010.

Siri Legernes er i dag konserndirektør i Skanska og har tidligere vært bransjedirektør i Rådgivende Ingeniørers Forening (RIF). Legernes har bred erfaring fra flere konsulent- og analysemiljø, fra Statens vegvesen og som utøvende arkitekt.

– Jeg er svært glad for at Siri Legernes har takket ja til å bli øverste leder av LINK Signatur. Hun vil med sin brede ledelseserfaring fra flere deler av byggebransjen tilføre selskapet verdifull kompetanse i den videre utviklingen av selskapets posisjon og den nordiske organisasjonen, sier Cathrine Foss Stene, styreleder i selskapet.

– LINK Signatur er med sine 15 avdelingskontorer og 270 medarbeidere i Sverige og Norge allerede blant de ledende arkitektkontorene i Norden, og vi har ytterligere ambisjoner, ikke minst i retning av å bidra til mer energieffektive bygninger, sier Foss Stene.

– LINK Signatur er et spennende selskap med en solid plattform for videre vekst med fire erfarne partnere som sammen med to industrielle eiere som WSPog Multiconsult gir selskapet et unikt fundament. Selv om dette jobbskiftet innebærer at jeg må forlate en meget seriøs og toneangivende aktør i byggebransjen, kunne jeg ikke la den muligheten til å lede et så sterkt kompetansemiljø gå fra meg, sier Siri Legernes.

Hovedtyngden av de ansatte i LINK Signatur er sivilarkitekter, men det er også flere andre faggrupper innenfor samlebegrepet arkitekturprosjektering. I tillegg til tradisjonell arkitektur, jobber selskapet innenfor interiør, maritim arkitektur, areal- og samfunnsplanlegging, samt landskapsarkitektur.

- Det er sterkt beklagelig å miste Siri. Hun kom til Skanska med en litt utradisjonell bakgrunn og med et eksternt perspektiv, og i løpet av den forholdsvis korte tiden hun har vært hos oss har hun rukket å tilføre oss en rekke nye impulser. Hun har imidlertid fått et tilbud om en meget spennende jobb og jeg har full forståelse for at hun har valgt å ta utfordringen, sier Petter Eiken, administrerende direktør i Skanska.

Siri Legernes er utdannet sivilarkitekt ved NTH og England, innen urban design og arealplanlegging. Hun har to barn.