Sweco vokser

Sweco legger frem et godt resultat etter tredje kvartal.

Brutto omsetning for Sweco i Norge utgjør etter tredje kvartal 779 millioner kroner, mot 720 millioner etter samme periode i 2008. Det er en vekst på 8 prosent. Tilsvarende har netto omsetning økt til 675 millioner kroner i 2009 mot 624 millioner året før. Administrerende direktør Vibecke Hverven mener målrettet markedsarbeid samt fokus på bærekraftige og fremtidsrettede løsninger er årsaken til det sterke resultatet.

 - Det er viktig at vi også i utfordrende tider har klart å løfte blikket og legge vekt på de langsiktige løsningene. Vi har hatt fokus på mulighetene som ligger i markedet, og har med dette oppnådd en ordrereserve som er på nivå med rekordåret 2008, forteller hun.

 Til tross for at 2009 så langt har vært preget av lavkonjunktur, leverer Sweco sterke tall også på konsernnivå. I Stockholm kunne konsernledelsen legge frem et driftsresultat på 348 MSEK. Konsernsjef Mats Wäppling mener markedet generelt sett er i ferd med å stabilisere seg.

 - Det råder en stabil etterspørsel innen miljø, energi og infrastruktur. I Norge og Sverige fortsetter vi å rekruttere nøkkelkompetanse innenfor disse områdene. Vår sterke finansielle posisjon gjør det fortsatt mulig å vokse med lønnsomhet og samtidig ha beredtskap til å gripe nye muligheter, uttrykker han.

 Konjunkturen i tredje kvartal har vist en forbedring, hvilket har bidratt til generell større aktivitet og økt optimisme. Selv om markedet fortsatt går tregere enn før finanskrisen startet, registrerer Sweco økt etterspørsel innenfor offentlig sektor og spesielt innen transportsektoren. I tillegg opplever energisektoren stor aktivitet innen små vannkraftprosjekter. Interessen for bio og fjernvarmeprosjekter har også økt den siste tiden. Hverven mener dette gir grunnlag for å se lyst på tiden fremover.

 - Dersom Norge ytterligere utnytter de mange energiressurser landet har ved å øke overføringskapasiteten betydelig til flere land i Europa, vil vi se langt lysere på fremtiden. Da vil forhåpentligvis vår magasinerte vannkraft også bli verdsatt på en annen måte, og nye større vannkraftprosjekter realiseres. Jeg er sterk i troen på at potensialer utnyttes og at Sweco vil fortsette å lykkes i fremtiden, avslutter hun.