Vil kjøpe ut alle

Scandinavian Property Development gir tilbud til andelseierne om å kjøpe ut tomteandeler på Fornebu.

Scandinavian Property Development ASA (SPDE) har som en av fire alternative løsninger for andelseierne i Fornebu Boligspar, søkt å selge område 8.6/8.7 på Fornebu. 10. november legger selskapet fram et løsningsforslag til andelseierne hvor SPDE tilbyr å kjøpe ut alle tomteandelene. SPDE og Veidekke Eiendom har videre inngått en intensjonsavtale om å etablere et 50/50 eierskap for utviklingen av dette området, skriver SPDE i en melding.

Området 8.6/8.7 ble lagt ut for salg våren 2009. Det har vært flere interessenter, og høyeste bud kom fra Veidekke Eiendom. Gjennom forhandlingene har selskapene blitt enige om å videreføre samtaler om en 50/50-deling når det gjelder utviklingen av området.

Veidekke Eiendom har gitt et bud på NOK 5.500/TBRA. For å løse ut andelseiere som ønsker å bli kjøpt ut, tilbyr SPDE å øke tilbudet til andelseierne til NOK 6.000/TBRA. Dette tilbudet er NOK 500/TBRA over den maksimale markedspris, som var oppnåelig for dette området. Prisen på NOK 6.000/TBRA forutsetter at minimum 150 andeler aksepterer salg, skriver SPDE.