E6 Øyer -Tretten 250 mill dyrere

Utbygginga av E6 Øyer-Tretten blir 250 millioner kroner dyrere enn tidligere beregnet. Det er klart etter at Statens vegvesen har gjennomført et nytt kostnadsoverslag for prosjektet.

- Hovedårsaken til økningen er at riggkostnadene ikke er blitt inkludert i enhetsprisene. Vi har gjort en systemfeil ved gjennomføringen av det forrige kostnadsoverslaget, i 2007. Dessuten er byggherrekostnadene underkalkulert, sier prosjektsjef i Region øst, Stein Fyksen til Statens vegvesens internettside.

Ifølge avisa GD beklager Fyksen kostnadsøkningen på det sterkste.
- Dette er en systemfeil, som først har blitt oppdaget nå. Dette skulle vi selvsagt ha oppdaget på et tidligere tidspunkt, men nå må vi i hvert fall lære av feilen, sier Fyksen til avisa.

E6 Øyer-Tretten, med tilhørende utbedringer av tilstøtende fylkes- og riksvegnett, har hatt en styringsramme på 880 millioner kroner. Det nye kostnadsoverslaget viser at utbyggingen vil koste 1130 millioner kroner.

Byggingen av prosjektet er planlagt å begynne i løpet av kort tid. Prosjektavdelingen i Region øst jobber for at prosjektet kan videreføres med den tidsramma som ligger der i dag.