Overskudd for Mesta

Mesta-konsernet kan vise til et overskudd før skatt på 72 MNOK i 3. kvartal, mot -89 MNOK i samme kvartal i fjor.

Etter tre kvartaler er resultatet før skatt -70 MNOK, mot minus -380 MNOK i 2008.

- Det er svært gledelig at vi kan vise til overskudd i 3. kvartal. Det viser at grepene som er tatt er riktige, sier konsernsjef Harald Rafdal i Mesta.

En viktig årsak til resultatforbedringen er reduksjonen av driftskostnadene med 10 prosent. Sammenlignet med fjoråret er omsetningen i 3. kvartal på linje med fjoråret, mens omsetningen for de ni første månedene er 262 MNOK laverer enn 2008 på grunn av lavere aktivitet i første halvdel av 2009.

Ordrereserve ved utgangen av 3. kvartal var MNOK 5 683 mot MNOK 5 287 på samme tidspunkt i fjor. Ordresituasjonen vurderes generelt som god, selv om ordresituasjonen for Mesta Entreprenør er utfordrende. Når det gjelder egenkapital og likviditet er situasjonen god. Konsernet har en egenkapitalandel på 46 prosent. Mesta har inngått avtale med konsernets bankforbindelse om en ny kassakredit på 600 MNOK. Det er ikke trukket på kassakreditten i 2009.

- Vi skal sette stor pris på at vi tjener penger i 3. kvartal og den store resultatframgangen vi har. Samtidig må vi være klar over at dette bare gjelder ett kvartal. Vi må fortsette det gode arbeidet som pågår rundt om i selskapene, skal vi oppnå slike resultater på varig basis, sier Harald Rafdal.