Gang- og sykkelveg åpnet i Ullensaker

Omkranset av glade barn, åpnet ordfører Harald Espelund i Ullensaker kommune tirsdag en gang- og sykkelveg langs fv. 454 på strekningen Hovinmoen-Bondal bru.

Gang- og sykkelvegen er bygget i forbindelse med utvidelsen av E6 nordover fra Gardermoen, melder vegvesen.no.

Som en følge av at det kreves inn bompenger på E6 nordover fra Gardermoen, bygges det enkelte trafikksikkerhetstiltak på lokalvegene i området. Tirsdag 3. november åpnet ordfører Harald Espelund i Ullensaker kommune den 5,8 kilometer lange gang- og sykkelvegen langs fv. 454 fra Hovinmoen til Bondal bru i Ullensaker kommune.

Mer enn gang- og sykkelveg

Det er firmaet Brødrene Gjermundshaug Anlegg AS som har bygget den nye gang- og sykkelvegen langs fv. 454. Firmaet har i tillegg lagt vann- og avløpsledninger på deler av strekningen for Ullensaker kommune. For tre eiendommer er det utført støyskjerming i form av utvendig skjerming og fasadetiltak. Videre er det satt opp vegbelysning langs gang- og sykkelvegen på hele strekningen fra Hovinmoen til Bondal bru.

Finansieringen av gang- og sykkelvegen

Stortinget har bestemt at det skulle brukes inntil 26 millioner kroner på trafikksikkerhetstiltak på lokalvegene i Ullensaker kommune i forbindelse med utvidelsen av E6 nordover fra Gardermoen. Statens vegvesen utredet en rekke forslag til tiltak som politikerne i Ullensaker kommune prioriterte ut fra. De 26 millionene ble i sin helhet brukt til å bygge gang- og sykkelveg langs fv. 454 på strekningen Hovinmoen-Bondal bru.

Gang- og sykkelvegen langs fv. 454 er finansiert ved bompenger og statlige midler. I tillegg har Ullensaker kommune bidratt med penger til grunnerverv og betalt utgiftene knyttet til vann- og avløpsledning.