OBOS kjøper tomt på Fornebu

OBOS Nye Hjem AS kjøper størstedelen av Fornebu Hageby. Her skal det bygges ca. 140 leiligheter.

Eiendommen, som utgjør størstedelen av tomteområdet kjent som felt 8.5, ligger på det høyeste punktet på Fornebu, nær det tidligere flytårnet på den ene siden og Telenor-bygget på den andre. Tomten som OBOS kjøper vil omfatte ca. 140 leiligheter, under forutsetning av at Bærum kommune godkjenner revidert rammesøknad.

- Fornebu blir et svært attraktivt boligområde. Kjøpet bidrar til å gi våre medlemmer et bredest mulig spekter av boliger å velge mellom, og OBOS blir en del av den store utviklingen på Fornebu, sier administrerende direktør Arne Baumann i OBOS Nye Hjem AS.

Forbehold om kommunal godkjenning

OBOS Nye Hjem kjøper rettighetene til utbygging av tun 2, 3 og 4 på feltet Fornebu Hageby fra selskapet Fornebu Hageby 1 AS. Tun 1 med 45 leiligheter er under bygging og vil bli fullført av eksisterende eier. Første innflytting her vil skje i november i år.

- OBOS Nye Hjems kjøp av tomt vil øke takten i boligbyggingen på Fornebu. Vi tror at vi kan bidra til å gjøre Fornebu enda mer attraktiv for fremtidige beboere. Hvis alle gode krefter er med oss, legger vi de første boligene ut for salg tidlig i 2010, sier administrerende direktør Arne Baumann i OBOS Nye Hjem AS.

Kjøpet har forbehold om styregodkjennelse i de respektive selskaper og forutsetter endelig godkjenning av revidert rammesøknad i Bærum kommune. OBOS Nye Hjem kjøper også størstedelen av parkeringskjelleren som nå bygges parallelt med tun 1.

Helhetlig utvikling

Fornebu Hageby 1 AS eies 30 prosent av Fornebu Boligspar AS (et heleid datterselskap av Scandinavian Property Development ASA) og 70 prosent av Bavaria Eiendom Fornebu AS.

- Vi er veldig godt fornøyd med denne avtalen og ser fram til å få OBOS Nye Hjem som en boligutvikler på Fornebu. Dette vil styrke utbyggingen av Fornebu totalt sett og bidra til en helhetlig og god utvikling av dette tomteområdet, sier adm. direktør Morten Grongstad i SPDE.