Månelanding for Gastro midt

– Greier entreprenørene dette, går jeg til månen! forkynte Lars Abrahamsen, Helsebyggs prosjektleder for Gastro midt. Og månelanding ble det.

Pussige løfter og sære utmarsjer har vært høstens slager i sykehusprosjektet. 9. september gikk toppledelsen i Helsebygg og NCC fra byggeplassen til Værnes for å markere at fase 2 var i rute. Tre uker etter var det klart for ny vandring – til månen, skriver Helsebygg Midt-Norge på sine nettsider.

– Heldigvis fantes det en måne i grei gangavstand, nemlig en liten topp i Estenstadmarka med navnet Månen. Men jeg var ikke klar over det da jeg kom med dette impulsive løftet, sier Abrahamsen. Han forteller at månelandingen 30. september var resultat av en uvanlig hektisk byggeperiode i Gastro midt.

– I. oktober var en viktig milepæl. Da skulle utstyret begynne å komme, men uka før lå vi langt etter framdriftsplanen i U1. Det gjensto så mye av flislegging, dørmontasje og annet arbeid at jeg tvilte på Teknobyggs forsikringer om at alt skulle være klart til 1. oktober.

- Men tvilen ble gjort til skamme. Entreprenørene satte inn en storoffensiv, og nådde milepælen. Da var det ingen vei tilbake. Jeg måtte ut på månetur, og inviterte like godt alle gode samarbeidspartnere til husmannskost på Estenstadhytta, sier Abrahamsen.

– Som byggherre og prosjektleder, hva forteller månelandingen deg?

– At vi har entreprenører med evne og vilje til å stå på og holde det de lover. Dette har de gjort i hele byggeperioden, men denne gang så jeg det ekstra tydelig. All honnør til Teknobygg og de andre entreprenørene.

Les hele saken her

Les prosjektomtalen vår om Gatrosentreret Fase 2 del 1 her

Les mer om Gastrosenterets midtfløy (tidl. Kreftbygget)

(Bildetekst: En skål på Månen for Gastro midt. Fra venstre: Håvard Lund, Elektroeksperten; Steffan Hansson, Elektroeksperten; Dag-Inge Pettersen, Elektroeksperten; Frank Fossen, Trebetong; Adrian Nilsen, Elektroeksperten; Jan Hermann Pedersen, Helsebygg, Per Pedersen, Elektroeksperten; Lars Abrahamsen, Helsebygg, Sigmund Haavi, Teknobygg; Bjørn Remen, Helsebygg; Vidar Åsmul, Teknobygg; Morten Forbord, Teknobygg; Stian Nergård, Teknobygg og Morten Christensen, Teknobygg. (Foto: Helsebygg Midt-Norge/Kristin Vassdal Dahl))