Det perfekte bygg

27. – 29. november arrangerer stiftelsen VEKST “Det Perfekte Bygg” - konferansen for energi- og miljøteknologi 2009.

Denne gang blir konferansen arrangert ombord på skipet Color Magic.

Konferansen er en hyggelig og praktisk scene for erfaringsutveksling og personlig kommunikasjon mellom representanter fra leverandører av det beste innen energi- og miljøteknologi og konferansens deltakere, - som til sammen representerer flere millioner kvadratmeter næringsbygg.

Turid Helle, avdelingsdirektør for energibruk hos Enova SF, åpner konferansen.

De har også i år en rekke høyaktuelle temaer på programmet. Samarbeid og tverrfaglighet er nøkkelen til gode løsninger og målbare resultater. Skillet mellom de ulike fagfelt i byggeprosessen må bygges ned, og helhetsløsninger må velges i langt større grad enn i dag. Konferansen vil bl.a. fokusere på hvilke barrierer som gjør at vi ikke får byggene energieffektive både ved nybygg og rehabilitering. Hvordan skal vi overvinne disse barrierer og gjøre våre bygg energieffektive og miljøriktige?

Prosjektet ENPRO (energieffektive produkter) vil bli presentert. ENPRO skal gjøre det enklere å finne frem til de mest energieffektive produktene til bruk ved nybygging og rehabilitering av bygninger.

Forholdet mellom ”læring og næring” blir også et viktig tema.

I Produktbørsen blir energieffektive produkter og løsninger presentert i korte sekvenser. De fleste som er med i Produktbørsen, har stand i pauseområdet rett utenfor konferansesalen. Her er det mulighet til en prat og ”litt tyvtitting” innimellom foredragene.