Tror Kollen-overskridelsene blir glemt fort

Toppene i Det internasjonale skiforbundet (FIS) tror pengegaloppen i Holmenkollen blir glemt veldig fort.

– Jeg er helt overbevist om ingen vil snakke om kostnadene i Holmenkollen om tre-fire år. Da vil alt dreie seg om hvor fantastisk flott anlegget er blitt, for det kommer til å bli en unik skiarena.

– Det er klart vi har hørt om de politiske diskusjonene rundt utbyggingen av Holmenkollen-anlegget og den kostnadssprekken det er snakk om, men ingenting av det kan skyldes på FIS, sier FIS-president Gianfranco Kasper til NTB.

Han får stadige oppdateringer om progresjonen i Holmenkollen, der VM i nordiske grener skal gå i 2011. Et krav fra FIS, før Kollen fikk VM, var at det måtte bygges ny hoppbakke. En del andre ombygginger skulle også gjøres i anlegget som hadde VM også i 1966 og 1982.

– Holmenkollen er ikke ferdig utbygd ennå, men jeg har fått vite at arbeidene går bra. Derfor er jeg sikker på at det blir et veldig bra VM i 2011, fortsetter Kasper.

Fornøyde

– Jeg har vært på befaringer i Holmenkollen mange ganger. Sist gang jeg var der var 7. oktober, og det er liten tvil om at framgangen er god. Ekspertene våre er da også veldig fornøyde med den jobben som gjøres i Holmenkollen, sier Sarah Lewis, generalsekretæren i FIS, til NTB.

Hun legger til at Det internasjonale skiforbundet ser på diskusjonene rundt pengebruken i Kollen som et norsk problem. Han er godt orientert om detaljene rundt utbyggingen og de følgene overforbruket på 600 millioner kroner har fått.

Byråd Annette Wiig Bryn måtte gå da det ble kjent at utbyggingen ville koste 1,8 milliarder kroner, mens det opprinnelige kostnadsoverslaget lå på 1,2 milliarder.

– Holmenkollen er en kjempestor turistattraksjon i Norge, og det er vel naturlig med en diskusjon om pengebruken, men ingen må glemme at det kommer til å bli et fantastisk anlegg, sier Sarah Lewis.

Ikon

– Den dagen Holmenkollen er ferdig utbygd, og etter at Norge har arrangert et vellykket VM der, kommer anlegget til å framstå som et ikon innen skiverdenen. Det kommer til å bli en skiarena Norge kan være stolt av, sier Lewis som har norsk ektemann og som derfor følger ekstra godt med på alle forhold rundt ski-VM i 2011 og utbyggingen av Kollen-anlegget.

Hun forteller at hun også jobber tett med VM-arrangørene.

– Det er blitt en del møter i Oslo. Noen er offisielle, men de viktigste møtene mine er dem ingen kjenner til, sier Lewis hemmelighetsfullt.

– Jeg kan si såpass at vi er veldig fornøyde med den jobben som gjøres i Oslo. Vi følger forberedelsene til VM i 2011 tett og gleder oss til vinteren om et drøyt år, sier Gianfranco Kasper.

FIS er også opptatt av alpin-VM i 2011. Det skal gå i tyske Garmisch-Partenkirchen, og også der går forberedelsene bra.

Det betyr at ski-VM om et drøyt år både i nordiske grener og alpint er lagt til tidligere OL-byer. Garmisch hadde OL i 1936, mens Oslo-OL gikk i 1952.