Hvilken ulykke?

Vi forstår selvsagt at det er bittert for folk som har arbeidet i årevis for å bygge et nytt topp moderne kulturhistorisk museum i Bjørvika, og som nå synes å tape kampen mot Bygdøy. En ny rapport sier at det er langt mer lønnsomt å bygge ut et museum på Bygdøy enn å bygge opp noe helt nytt i Bjørvika. Da slipper man også å flytte de uerstattelige vikingskipene. Og vi synes at disse skipene står greit hvor de står.

De som ønsker å bygge nytt mener at det er forsvinnende lite å spare på at museet fortsatt blir på Bygdøy. Det er antydet et beløp på 200 millioner kroner over 50 år. Det er penger det også, men vi tror at kostnadene vil bli langt høyere.

Alle er enig i at det må gjøres noe med dette museet, men vi tror at det må være mulig å bygge ut på Bygdøy som allerede ligger der som en perle ned mot Oslofjorden – og som har mange verdifulle museale samlinger.

For de akademikerne som nå sloss for Bjørvika er det selvsagt ikke problemer å finne argumenter mot Bygdøy. Men spør man folk flest tror vi at de fleste synes det er greit at disse museene er samlet på Bygdøy. Det å ta båten fra Rådhuskaia i Oslo og ut til Bygdøy er en flott tur – og kjører man bil eller buss er det faktisk bilvei helt frem.