Stor rundkjøring tatt i bruk i Molde

 I dag ble den nye flotte rundkjøringa på E39 ved Årø flyplass i Molde i sin helhet tatt i bruk. Det er nå satt trafikk på den siste tilførselsarma, som går ned til flyplassen, samtidig ble den eksisterende nedkjøringa til flyplassen stengt.

- Det har i lengre tid vært trafikk i selve rundkjøringa. Vegen fra rundkjøringa og ned til flyplassen er den siste som tas i bruk, forteller byggeleder Ole Pedro Myklebostad.

Arbeidet startet 1. november i fjor, og det entreprenørfirmaet Romsdal Anlegg AS som har stått for bygginga av rundkjøringa.

- Romsdal Anlegg AS har utført en meget god jobb under krevende trafikale forhold, med en årsdøgntrafikk (ÅDT) på 12 000 biler i døgnet, fortsetter byggelederen.

Arbeidet har vært gjennomført uten skader - verken trafikkulykker eller andre personskader. Byggelederen roser trafikantene for å ha vist hensyn og hatt tålmodighet i anleggsperioden.

Hovedøya i rundkjøringa har en diameter på 39 meter og en kjørebanebredden er 5 meter, og er av samme type som naborundkjøringa i Legrovika.

Vi har fulgt med trafikken og ser at rundkjøringa fungerer veldig bra. Den store gevinsten med etableringa av rundkjøringa er å fjerne utkjøringa på hovedvegen når du kommer fra flyplassen og skal vestover mot byen. Dette har nok de fleste trafikantene opplevd som ganske stressende på tider av døgnet med mye trafikk.

Det blir etablert gang- og sykkelveg langs den tidligere adkomstvegen ned til flyplassen. Og Avinor har planer om å utvide parkeringsplassen vestover inn mot gang- og sykkelvegen.

De nærmeste ukene skal vi utføre mindre arbeider i området ved rundkjøringa, blant annet vegmerking og pussarbeider.

På grunn av årstida, og at vi skal bygge undergang like ved rundkjøringa, blir det siste laget med asfalt først lagt til neste år. Vi får derfor et litt grovere asfaltdekke og en raskere slitasje i vinter, men dette skal vi fortløpende vedlikeholde.

- Neste år starter vi arbeidet med å bygge undergang rett ovenfor rundkjøringa. Reguleringsprosessen og planlegginga av undergangen vil gå parallelt, og vi håper å få starte bygginga tidlig på året. Undergangen har en kostnadsramme på 6 mill kroner, sier Ole Pedro Myklebostad avslutningsvis.

Rundkjøringa på Årø har kostet 12 mill kroner. I tillegg har Molde kommune utført arbeider på sitt vann- og avløpsanlegg for om lag 1 mill kroner. Telenor og Istad Nett har lagt ned tele- og strømkabler, så det har totalt sett vært et omfattende og komplisert arbeid.