Status E16 Flenjatunnelen

Sprengingsarbeidene er ferdige i begynnelsen av november slik planen var. Arbeidet med sikring mot vann og frost vil holde frem, og tunnelen vil være brannsikret i slutten av november.

Første uken i november starter elektroarbeidene for montering av lys og tryggingsutstyr.

Det videre arbeidet vil også foregå med stengt tunnel på nattetid, fordi det da ellers er minst trafikk og fører til færre ulemper for trafikantene. De tidligere innførte tidene for kolonnekjøring vil gjelde ut over vinteren mens de ulike arbeidsoppgavene foregår. Med hensyn til sikkerheten for de som arbeider i tunnelen, eller dersom det står utstyr i ene kjørebanen, skal trafikkavviklingen etter nye regler være kolonnekjøring. Og erfaringer viser at det er kun ved bruk av følgebil at bilistene holder farten nede.

Det vil bli kolonnekjøring gjennom tunnelen i tidsrommene 21.00 – 23.00, 02.00 - 02.30 og 05.00 - 05.30. Mellom 07.30 og 21.00 er tunnelen åpen for trafikk. Utenom disse tidene er tunnelen stengt for vanlig trafikk.

Alle arbeida skal være avsluttet 26. april – da har Flenjatunnelen fått helt nye tekniske anlegg for ventilasjon, alarmer og sikkerhetskommunikasjon, ny og brannsikra vann- og frostsikring og nytt lys.

Ut på sommeren vil det bli nytt veidekke i begge inngangspartiene.