Riksrevisjon-refs for Statens vegvesen

Statens vegvesen får flere merknader i Riksrevisjonens årlige gjennomgang av departementenes forvaltning og gjennomføring av budsjettene.

I første rekke er det brudd på anskaffelsereglementet som trekkes frem.

- Dette er lite heldig for Statens vegvesen, og ledelsen har fokus på å forbedre de forhold som Riksrevisjonen tar opp. Vi har gjort mye og vil fortsatt ha full trøkk på dette arbeidet, sier vegdirektør Terje Moe Gustavsen.

Statens vegvesen har fått særlig kritiske merknader knyttet til anskaffelser og kontrollvirksomheten av kjøre-/hviletid, tungtransport og bilbeltebruk.

- Den manglende etterlevelsen av regelverket for offentlige anskaffelser er svært alvorlig. Vi har gjort mye for å bedre kvaliteten av arbeidet, og vi begynner nå å se resultatet. Men vi må nok bare innse at vi ennå ikke har kommet opp på et godt nok nivå, sier vegdirektøren.

Riksrevisjonen påpeker at kontrollaktiviteten knyttet til kjøre- og hviletid, tungtransport og bilbeltebruk i 2008 var lavere enn etatens egne plantall.

- Dette skyldes knapphet på ressurser, sykefravær og rekrutteringsproblemer. Men det er åpenbart at også på disse områdene må vi skjerpe oss, sier vegdirektør Terje Moe Gustavsen.