Bygger boliger på Setermoen

Forsvarsbygg har inngått kontrakt med Consto AS om bygging av 58 nye befalsboliger på Setermoen.

Kontrakten har en verdi på nærmere 60 millioner kroner inkludert mva.

De nye befalsboligene skal stå ferdig før jul i 2010 og skal kunne brukes av befal i litt ulike livssituasjoner.

- Vi ønsker å myke opp skillet mellom de tradisjonelle hyblene og familieboligene, sier oberstløytnant Thorbjørn Bredal-Thorsen i Hæren.

Bofellesskap

Den ene typen boliger er leiligheter på 145 kvadratmeter der opp til fire personer kan bo i et fellesskap. Den andre typen er små leiligheter på 49 kvadratmeter.

- Disse er først og fremst tiltenkt befal som bor alene, men kan også gi rom for par, kanskje til og med par med barn i en periode, sier prosjektleder Tor Arne Fagerheim i Forsvarsbygg.

Flere

De nye befalsboligene skal bygges i den gamle Artillerileiren på Setermoen, og er første prosjekt i en planlagt utvidelse av boligmassen.

- Selv med dette prosjektet på plass vil det fortsatt være behov for opp mot 200 boliger av ulike typer på Setermoen, sier Rune Kristoffersen i Forsvarets Logistikkorganisasjon som har ansvaret for å leie disse ut til Forsvarets ansatte.

- Boliger og kvarter er høyt prioritert og det planlegges økt satsing på dette i Troms i årene som kommer, opplyser sjef Hårek Elvenes i Forsvarsbygg Utvikling nord.

Nord-Norge

Consto AS som skal bygge de første 58 boligene er et entreprenørfirma som har spesialisert seg på byggeprosjekter. De vant kontrakten på dette oppdraget i konkurranse med fem andre firmaer.

- Vi har hovedkontor i Tromsø, men har større og mindre prosjekter over hele Nord-Norge, sier adm. dir. Hans Kristian Seterlund.