Finn ditt favoritthus

Drømmer du om å bygge hus på egen tomt? For første gang samles ”ferdighusene” på ett sted, under Hus- og hyttekatalogen på FINN.

- Det er ikke alle som ønsker, eller har råd til, arkitekttegnede hus. Her finner man de langt rimeligere kataloghusvariantene fra ulike leverandører, sier Lars Vangen Jordet, direktør i FINN eiendom.

- Dette er den første tjenesten i Norge som ønsker å samle alle kataloghusene på ett sted. Før måtte man gå inn på leverandørenes hjemmesider for å få se variasjonen i tilbudet. Dessuten har vi tomter på FINN fra før, så disse tjenestene utfyller hverandre, sier Vangen Jordet.

Innovasjon i sentrum

Ifølge FINN-direktøren er Hus- og hyttekatalogen et ledd i selskapets innovasjonsstrategi, hvor målet er å utvikle flere tilleggstjenester som forbrukere kan ha nytte av.

Og trodde du at kataloghus var kasseaktige og ser helt like, tar du feil. En titt på FINN viser at det er flere forskjellige stilarter, som funkis, klassisk og herskapelig.

- Noen minner om de store eiendommene hvor man gikk på epleslang som liten, mens andre har et mer moderne preg, sier Vangen Jordet.

Han forteller at FINN i tiden fremover skal jobbe for å få flere leverandører til å legge ut hus på siden, og samtidig fokusere på hytter.

Merket finanskrisen

Per Jæger, administrerende direktør i Boligprodusentenes forening, sier at det årlig blir solgt mellom 5000 og 7000 kataloghus-eneboliger.

- Vi har merket finanskrisen, men i første og andre kvartal i år har det vært en bedring i salget sammenlignet med fjerde kvartal i fjor, sier han.

Vangen Jordet forteller at tjenesten har fått god respons siden den kom på FINN i september.

- Tjenesten har oppnådd veldig gode resultater for annonsørene etter kun kort tid i markedet. På én uke opplevde de tre største leverandørene med flest søk mer enn 16.000 klikk på sine annonser, og de samme annonsørene mottok mer enn 200 forespørsler, sier han.