NCC bygger i Bergen

NCC Construction Norge får ansvaret for grunnarbeider på byggeprosjektet Helleren på Nygårdstangen i Bergen.

Prosjektet skal romme hovedanlegg for svømming og stup samt Amalie Skram videregående skole, og har en verdi på 113 millioner kroner (eks. mva).

Det nye hovedanlegget for svømming og stup vil ha svømmebasseng på 50 m og et stupebasseng med stupetårn. I tillegg blir det barnebasseng og terapibasseng. Den nye videregående skolen får 900 elever og vil erstatte Tanks og Lønborg videregående skoler.

NCC har nå fått i oppdrag å utføre første trinn i byggearbeidet. Det betyr å gjøre tomten klar til bygging av selve bygget, inklusiv pelefundamentering.

- Vi er i ferd med å ferdiggjøre arbeidet ved Bybane-prosjektet og gleder oss nå til å ta fatt på nok et stort og viktig anleggsprosjekt i Bergen. Det blir spennende å være med på byggingen av det kombinerte skole- og svømmeanlegget midt i Bergen sentrum, sier distriktssjef Henning Simonsen i NCC Construction, Anlegg Vest.

Anleggsarbeidene starter opp i november 2009 med ferdigstillelse av grunnarbeidene i juli 2010. Rundt 15 NCC-ansatte og flere underentreprenører vil være engasjert i prosjektet.