Handlekraftig ministertrio

– Byggenæringen har fått en særdeles handlekraftig ministertrio i Navarsete, Kleppa og Giske, sier BNL-direktør Ketil Lyng.

Lyng mener det er en fordel at både Liv-Signe Navarsete og Magnhild Meltveit Kleppa er så godt kjent med næringen fra sine tidligere statsrådsposter.

– Kleppa har vært en usedvanlig tydelig og dedikert statsråd. Utfordringen vår til henne er å videreføre satsingen på vei og bane som Navarsete startet, sier Lyng til Byggeindustrien.

Lyng oppfordrer Navarsete til å iverksette de tiltakene Kleppa har kommet med. Blant annet understreker han viktigheten av å få på plass en handlingsplan for energieffektivisering i bygg. Han mener det vil være uheldig dersom ministerskiftet fører til en pause på dette området.

Han beskriver Trond Giske som en handlekraftig minister som vil passe godt inn i et departement med en noe uklar portefølje.

– Dessuten vil jeg oppfordre de tre ministerne til å starte arbeidet med en stortingsmelding for byggenæringen, sier Lyng, som håper myndighetene vil ha fokus på et samarbeid med næringen.

Lyng har også store forventninger til Sigbjørn Johnsens retur til Finansdepartementet.

– Vi tror han vil bli en kraft i Finansdepartementet. Både den erfaringen han har og hans type vil være et stort pluss i den tiden vi går inn i med vanskelige prioriteringer og valg fremover.