Takk og pris for gubbene

Jens Stoltenberg beskyldes for å ha fått en gubberegjering. Til dem som kritiserer statsministeren for det vil vi si takk og pris på at vi har fått statsråder med tillit og mye erfaring. Vi synes at Jens har gjort et godt valg av mannskap. Dette er den beste regjering han har ledet.

"Gubben" Sigbjørn Johnsen (59) blir ny finansminister når Ap overtar denne posten etter SV-leder Kristin Halvorsen. Denne opplysningen er av de beste nyhetene på lenge som er kommet fra den rødgrønne regjeringen. Vi har hele tiden vært svært skeptisk til at SV satt med ansvaret i Finansdepartementet.

Skjønt Kristin Halvorsen har greid seg langt bedre enn det mange fryktet. Med Johnsen og Arbeiderpartiet ved roret i dette viktige departementet er vi uansett sikrere på at det blir mer fornuft og forutsigbare løsninger.

Vi er også opptatt av at det ikke bare er akademikere fra Oslo og fra Stoltenbergs bekjentskapskrets som blir ryggraden i regjeringen. Vi må ha folk fra distriktene i regjeringen – og vi må også ha folk som har litt erfaring fra ymse yrker. Alt kan ikke overlates til politiske broilere.

Sigbjørn Johnsen (59) var en populær finansminister – og vi er overbevist om at han vil takle de problemer som opplagt vil følge i perioder, hvor man også må stramme inn i budsjettene. Det må man nemlig gjøre en dag.

Vi er også tilfreds med at Trond Giske overtar Næringsdepartementet. Vi tror at nå vil endelig dette departementet få en statsråd som kan gjøre noe positivt - også for byggenæringen.

Med de andre rokkeringene som finner sted og hvor også Grete Faremo kommer inn i regjeringen bør være en styrke. Flere av de statsrådene som nå går, blir ikke savnet.

Ellers er det mange i byggenæringen som applauderer at Liv Signe Navarsete og Magnhild Meltveit Kleppa fortsetter i regjeringen, men mange er kanskje overrasket over at de bytter departement. Dette har vært en av teoriene vi  har trodd på. Begge har gjort en god jobb i sine respektive departementer før - og det er vi overbevist om at de vil også i sine nye statsrådsposter.

Etter vårt syn er Stolteberg III en langt mer solid regjering enn de to forutgående under hans ledelse.