Glassull med naturlig bindemiddel

Glassull er verdens mest brukte isolasjon. Det er ikke lett å skape et enda bedre produkt, men Knauf Insulation mener selv de har klart det.

Knauf Insulation, verdens raskest voksende produsent av mineralull, presenterer sine nye glassullprodukter laget med ECOSE Technology; EcoBatt plater og EcoBlanket ruller. Et naturlig bindemiddel basert på raskt fornybare råvarer benyttes i stedet for tradisjonelle bindemidler basert på fenol og formaldehyd. Produktene inneholder heller ikke syntetiske fargestoffer. De verken ser ut som eller føles som annen mineralull. De har en naturlig brun farge og er behaglige å arbeide med, noe Knauf Insulation refererer til som ”the feel good factor”. Samtidig har produktene de samme termiske og akustiske egenskaper som designere, entreprenører og montører forventer av mineralull. Denne kombinasjonen er Knauf Insulations nyeste bidrag til en bærekraftig utvikling.

Bindemiddelet som benyttes i produkter basert på ECOSETM Technology er opp til 70 prosent mindre energikrevende enn tradisjonelle oljebaserte bindemidler, og er utviklet for både glass- og steinull. Ifølge mange miljøklassifiseringstabeller blir glassull allerede ansett som den mest miljøvennlige isolasjonen som er tilgjengelig. Den produseres med et høyt innhold av resirkulerte glassflasker, kan gjenvinnes når bygningen rives eller renoveres og komprimeres før transport til kunne. På den måten kan både antall leveranser og CO2 -utslippet reduseres. Bruken av ECOSE Technology gjør produktene ennå mer miljøvennlige.

- Med en trend som går mot miljøansvarlige og formaldehydfrie spesifikasjoner, bygger Knauf Insulations produkter med ECOSETM Technology, som EcoBatt og EcoBlanket, på glassullens fremragende miljøkvaliteter og de samsvarer fullt og helt med formaldehydfrie normer, forteller Per Gillebo, Business Development Manager for Knauf Insulation i Norge.

EcoBatt og EcoBlanket produktene er pakket i gjennomsiktig emballasje slik at forhandlere og kunder kan se at dette er neste generasjon mineralull basert på ECOSE Technology.