Reinertsen lavest på Tangtunnelen

Rett før alle og enhver var klare til å ta helga var det tilbudsåpning på prosjektkontoret på Stjørdal. Reinertsen AS var lavest, med et tilbud på nesten 116 millioner kroner.

Fire tilbud kom inn før tilbudsfristen, og alle hadde representanter til stede under den spennende åpningen av konvoluttene. Men det ble altså Reinertsen AS som kunne ta helg vel vitende om at de hadde det laveste tilbudet på byggingen av Tangtunnelen.

- Vårt byggherreoverslag lå litt i underkant av det laveste tilbudet, men vi er rimelig godt fornøyde med prisen, sier delprosjektleder Lars Bjørgård i Statens vegvesen.

Denne jobben er en totalentreprise, så det er entreprenøren selv som skal gjøre store deler av prosjekteringen. Dermed er det litt vanskelig å gjøre et nøyaktig byggherreoverslag.

Nå starter prosjektledelsen i E6 Trondheim - Stjørdal kontrollregningen, og det vil ta 6-7 uker før man er klare til å skrive kontrakt med den heldige entreprenøren som får jobben.

Det er lagt opp til at byggingen kan starte i månedsskiftet januar-februar neste år, og tunnelen vil stå ferdig rundt september 2011.

Skal åpne opp mot strandsonen

Tangtunnelen blir en 350 meter lang betongtunnel med ca. 150 meter med vanntette trau i endene. 50 meter på nordsiden, og 100 meter på sørsiden. Dermed blir den ca. 500 meter lang til sammen. Den blir bygd mellom Halsøenkrysset og Havnekrysset, og i dag ligger E6 oppe i dagen her. Tanken bak å legge deler av vegen i en tunnel er blant annet å åpne opp mer mellom byen og strandsonen. Over tunnelen skal det bli et grøntområde, og adkomst til friområdet på Tangen.

I byggeperioden blir E6 lagt i en midlertidig omkjøringstrase rundt byggegropa. Det blir delt inn i to faser, hvor trafikken først blir lagt øst om dagens trase, for så å bli flyttet på vestsiden mot StatoilHydro på Tangen i den siste omleggingsfasen.

Alle tilbudene til entreprisen Tangtunnelen (ekskl. mva);

Reinertsen AS 115 569 774,- kr

Skanska Norge AS 120 837 731,50 ,- kr

Søbstad AS 137 997 129,- kr

Pihl & Sønn AS; 171 062 151,- kr