- Mesta er meget solid

Finansavisen har i dag et stort oppslag om at Mesta er i krise på bakgrunn av årsresultatet for 2008. – Mesta er ikke i krise og konsernet har en meget solid egenkapital, sier konsernsjef Harald Rafdal i Mesta.

Mesta hadde et meget svakt årsresultat for 2008 med et underskudd på 608 millioner kroner. Årsaken til resultatet var underskudd på en del kontrakter og for høye kostnader. Det er iverksatt en rekke tiltak for å bedre resultatene. Det er kuttet kraftig i antall ansatte i stabs- og støttefunksjonene, antall maskiner er redusert og kvaliteten i anbudene, planleggingen og gjennomføringen av kontraktene er bedret, skriver Mesta i en kommentar på sin nettside.

Resultatene begynner å vise seg allerede. Mesta kan vise til en betydelig resultatforbedring i første halvår 2009.

- Resultat før skatt var pr. 30. juni MNOK -142, mot MNOK -291 på samme tidspunkt i fjor. Selv om resultatet er langt fra der vi skal være, viser dette at vi er på riktig vei. I 1. kvartal var resultatet -100 MNOK, i 2. kvartal var resultatet -42 MNOK og den positive trenden ser ut til å fortsette i 3. kvartal, sier Harald Rafdal.

- Mesta er i en meget god situasjon både når det gjelder likviditet og egenkapital, også sammenlignet med våre konkurrenter, legger han til.

Mesta har i år ikke hatt behov for å benytte trekkfasilitetene hos konsernets bankforbindelse på grunn av konsernets gode likviditet.

Forventningene til årsresultatet for 2009 er at konsernresultatet blir vesentlig forbedret. For sju av de åtte datterselskapene forventes det positive resultater eller resultater rundt null. Selv om konsernresultatet blir vesentlig forbedret, kan det ikke ventes positive tall for konsernet som helhet før i 2010.