Utbyggingen i Troms fortsetter

Forsvaret forsetter satsingen i Troms, og det legges opp til betydelige investeringer i området i årene fremover.

I 2010 er det blant annet satt av til sammen noe over 300 millioner kroner til nytt ledelsesbygg, flerbrukshall på Skjold og Setermoen og befalsforlegning på Setermoen, samt sammenknytning av skytefeltene Mauken og Blåtind.

- Regjeringen satser på Indre Troms som et tyngdepunkt for Hæren. Samtidig forberedes hovedbase for Forsvarets helikopterstruktur på Bardufoss. Det gjennomføres store investeringer i eiendom, bygg og anlegg (EBA) for å understøtte regjeringens styrking av Hærens virksomhet i Troms. Utover allerede godkjente bygge- og anleggsprosjekter er det i perioden 2010-13 planlagt prosjekter på i overkant av 900 millioner kroner i Bardufoss-området, sier forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen.

Det legges opp til betydelige investeringer i Troms i årene fremover. Regjeringen foreslår å sette av ca. 200 millioner kroner til nytt ledelsesbygg, flerbrukshall (fase 3) og befalsforlegning på Setermoen i 2010. Utover disse godkjente EBA-prosjektene på Setermoen, er det i perioden 2010-13 planlagt prosjekter med en samlet størrelse på ca. 550 millioner kroner. Dette inkluderer mannskaps- og befalsforlegninger, boliger og utvidelse av Troms landverksted.

Til eiendom, bygg og anlegg på Skjold er det i 2010 satt av midler til å videreføre flerbrukshall fase 2. Prosjektet ble vedtatt ved Stortingets behandling av investeringsproposisjonen våren 2009. Det er i perioden 2010-13 planlagt prosjekter på Skjold med en samlet størrelse på ca. 200 millioner kroner. Dette inkluderer bl.a. nye kvarter for befal, boliger og fornyelse av mannskapsforlegning.

Utover allerede godkjente EBA-prosjekter er det i perioden 2010-13 planlagt prosjekter på i overkant av 900 millioner kroner i Bardufoss-området. Dette inkluderer prosjekter både for Hæren, Luftforsvaret og Forsvarets logistikkorganisasjon, herunder bl.a. nye kvarter til befal, boliger, garasje, administrasjonsbygg og nytt våpen-/kjøretøyverksted.