Innebygd støvsuger

Nå er det slutt på å etterlate borestøv på gulv, tepper og lister når man borer. For den nye slagbormaskinen GSB 19-2 REA Professional fra Bosch sin profesjonelle ’blå serie’ gjør rent etter seg på egen hånd.

Dette er nemlig verdens første profesjonelle slagbormaskin med innebygd støvsuger, som fjerner alt borestøvet direkte fra hullet man borer. Dermed slipper både kundene og brukeren av maskinen støv i forbindelse med borearbeidet. Støvsugeren samler selv de fineste partikler takket være Bosch sitt mikrofiltersystem.

Den støvfrie slagbormaskinen er selvsagt særlig egnet til bruk i miljøer hvor det skal være ekstra rent. Eksempelvis på sykehus, i laboratorier, barneinstitusjoner eller i private hjem hos støvallergikere, hvor det ikke skal komme støvpartikler i luften. Den er velegnet til alle boreoppgaver, fordi man slipper å gjøre rent etter ferdig borejobb – selv ved boring i mur eller fliser. Man sparer med andre ord tid og er sikker på at man ikke etterlater borestøv hos kunden. Dessuten får man ikke borestøv i øynene eller lungene når man borer i taket eller på andre vanskelig tilgjengelige steder.

Rask maskin med lang levetid

Ifølge det uavhengige testinstituttet SLG Prüf- und Zertifizierungs-GmbH borer GSB 19-2 REA Professional 20 % mer effektivt enn konkurrerende slagboremaskiner i samme klasse. En kraftig 900 watts motor sørger for at GSB 19-2 REA Professional kommer raskt opp i høyeste turtall og gir den et høyt moment på hele 36 newtonmeter i første gir og 15,5 newtonmeter i andre gir. Den deler ut opp til 17.000 eller 51.000 slag pr. minutt i de to girene.

Sikker håndtering

Den kompakte boremaskinen er bygget for hard daglig bruk takket være den kraftige konstruksjonen og metall-gir. Med hjelpehåndtaket til GSB 19-2 REA Professional får man en perfekt kombinasjon av sikkerhet og en behagelig arbeidsstilling. Man kan raskt velge mellom tolv innstillinger, og en dobbelt lukkemekanisme sikrer at håndtaket ikke går av under boring.

Fås også uten sug

Bosch sin nye slagbormaskin fås også uten støvsuger, modellen heter GSB 19-2 RE Professional. Denne har en 850 watts motor og har ellers samme spesifikasjoner som GSB 19-2 REA Professional.

Den nye slagbormaskinen med avsug er å få kjøpt hos profesjonelle forhandlere over hele landet.