BNL samler eliten

En rekke ledere i de viktigste selskapene i hele byggenæringen er fredag samlet på BNLs åpne møte på Radisson SAS Scandinavia Hotel. Styreleder i BNL Peder B. Backe sier det er særdeles viktig at næringen står samlet i disse utfordrende tidene.

Han mener næringens utfordringer vil fortsette i både 2010 og 2011.

- Vi vil fortsatt ha lav aktivitet og kanskje en nedgang til langt ut i 2011, sier Backe. Men han peker på at aktørene i byggenæringen kan glede seg over en bedring i det økonomiske klimaet.

- Men vi står ovenfor spennende tider. Det er derfor fremdeles stort rom til å bruke byggenæringen til samfunnsnyttige oppgaver, påpeker Backe. Han sier at det offentlige ikke kan heve aktivitetsnivået tilstrekkelig på egenhånd. Også det private markedet og næringslivet må kjøpe tjenester av næringen.

- For oss i BNL har det vært viktig å få frem at ingen skal synes synd på næringen, men vise til at det er fornuftig å bruke vinduet som nå er åpnet, legger Backe til.

Han sier at administrasjonen i BNL har gjort en meget god jobb i perioden vi har lagt bak oss. Politikerne har sett mulighetene og tok signalene fra næringen på alvor.