Pedersen flyttet penger nordover

På direkte ordre fra daværende fiskeri- og kystminister Helga Pedersen (Ap) ble 49 millioner kroner flyttet fra Fosnavåg havn i Herøy på Sunnmøre til Troms.

– For meg virker dette som om Pedersen har hatt et ønske om å sende en siste hilsen til folk i Nord-Norge før hun gikk av som fiskeriminister, sier Herøy-ordfører Arnulf Goksøyr til Sunnmørsposten.

Han trodde ikke sine egne øyne da havneutbyggingen i Fosnavåg, som var vedtatt av Stortinget, var fjernet fra planene da Kystverket tidligere denne uka kom med sine prioriteringer.

Kystdirektør Kirsti Slotsvik bekrefter at det kom beskjed fra politisk nivå i departementet om at det skulle gjøres på denne måten.

Inn på den prioriterte lista kommer i stedet en molo til 45 millioner kroner i Vannvåg i Karlsøy kommune i Troms. Dermed må fiskerikommunen Herøy på Sunnmøre se langt etter en etterlengtet utbedring av havna i Fosnavåg.

Slotsvik sier at det fra Karlsøy kommunes side har vært arbeidet hardt for å få en ny molo på plass. Hun skjønner protestene fra Fosnavåg, men sier at det er politikerne som prioriterer.

Helga Pedersen erkjenner at moloen i Vannvåg var glemt ved en glipp og at det var nødvendig med omprioriteringer.