Boligmarkedet i gang igjen?

Over halvparten av leilighetene i Gaustadveien 23 ble solgt i løpet av et par timer.

Onsdag 7. Oktober inviterte utbyggerne Backe Prosjekt og Usbl samt Eiendomsmegler 1 til salgsmøte for leilighetene i Gaustadveien 23 på Øvre Sogn. Nærmere 100 personer fant veien til Thon Hotell Opera og etter drøye to timer var 31 av 61 leiligheter solgt. Et signal om at nybyggmarkedet nå er på vei oppover?

Eiendomsmegler Jon Olav Halgunset i Eiendomsmegler 1 på Sinsen mener definitivt at noe er i ferd med å skje.

- Spesielt i Oslo er det fortsatt mangel på boliger, hevder han. Samtidig har mange nye prosjekter blitt utsatt som følge av nedgangstiden de siste to årene. Etterspørselen etter boliger er fortsatt stor, og nå ser vi også at folk kjøper nye boliger raskere enn da rentenivået var høyere, forklarer Halgunset.

Beliggenhet fortsatt viktig

Jon Olav Halgunset poengterer at beliggenhet fortsatt er et av de viktigste parametrene når folk kjøper bolig.

- Det er klart at leilighetene i Gaustadveien 23 har en unik beliggenhet på Oslo Vest, sier han.

Byggene ligger høyt og luftig i et stille og rolig boligområde, med utsikt over byen for de aller fleste leilighetene. Dette er kvaliteter som har betydning for salget, poengterer han.

Boligkjøpere vil ha kvalitet

Prosjektleder Philip Stephansen i Backe Prosjekt mener også at kvaliteten på boligene er viktig.

– Spesielt på Oslo Vest krever kjøpere litt mer når det gjelder standard og kvalitet, sier han. Derfor har vi lagt vekt på å tilby en god grunnkvalitet, men også mulighet for å gjøre individuelle valg. Forklarer Stephansen.