Fortsatt Mesta-minus

Mesta-resultatet første halvår 2009 før skatt viser et underskudd på 142 millioner.

Likevel er resultatet en bedring fra samme periode i fjor. Da var underskuddet 291 millioner kroner før skatt.

- Selv om resultatet er langt fra der vi skal være, viser dette at vi er på rett vei, sier konsernsjef Harald Rafdal til Mestas internavis Refleks.

Mesta rapporterer om en omsetning som er 9,8 prosent lavere sammenliknet med første halvår 2008. Det skyldes i hovedsak lavere aktivitetsnivå i Mesta Entreprenør.

Selskapet har en ordrereserve per 30. juni på 5,482 milliarder kroner. Etter anbudsåpninger i august ligger Mesta Entreprenør imidlertid an til å vinne nye kontrakter til en verdi av 873 millioner kroner.

Resultatforbedringer i Mesta Drift og Mesta Entreprenør framheves som de viktigste årsakene til at minustallet har blitt halvert siden i fjor, men også morselskapet Mesta Konsern har fått merke sparekniven.

I 2008 var det 151 årsverk i de sentrale stabene. I 2010 vil antall årsverk i morselskapet være 61, melder Refleks. Nedbemanningen har skjedd ved at en del oppgaver og ansatte har blitt flyttet ut i datterselskapene, i tillegg til at mange har blitt sagt opp.

- Med den bedrede kostnadsbasen vi har nå, er konkurranseevnen styrket. Jeg forventer at den gode trenden vi er inne i nå vil fortsette, sier konsernsjefen til Refleks.