Forum for innovasjon

På tross av litt dårligere tider er det også i år stor interesse for Batimat-messen i Paris.

Det var som forventet mange i byggenæringen som traff beslutningen om å stille ut på årets BATIMAT, selv om påmeldingen kom senere enn vanlig.

Det kunne man se i løpet av sommeren, hvor nesten 150 nye firmaer meldte seg på mellom den 15. juni og den 31. juli. Messen arrangeres fra 2. til 7. november 2009 i Paris, Porte de Versailles.

Utstillerne har samtidig bebudet et stort antall nyheter som de vil presentere på sine stands. Per 31. august var det registrert nesten 570 nyheter. Effektiv energi er hovedtemaet for mange av nyhetene, hvilket viser, at utstillerne gjør sitt beste for å imøtekomme de nye kravene om bærekraftig utvikling.

BATIMAT 2009 utmerker seg ved at flere av de store produsentene, som ikke har deltatt i flere perioder, nå vender tilbake. Det dreier seg om bl.a.: BASF, CITROEN, ETERNIT, FINNFOREST, KILOUTOU, KNAUF INSULATION, PREVOST INDUSTRIES, PORCELANOSA og POUJOULAT.

BATIMAT vil også være det store møtestedet for arkitekter via den internasjonale konferansen « Arkitektur og Bærekraftig Utvikling », som samler pionerene innenfor bransjen den 3. og 4. november. Her kan det bl. a. nevnes Françoise-Hélène Jourda, Jacques Ferrier, Philippe Madec og Mario Cucinella. Konferansen vil avdekke svært innovative og spektakulære prosjekter som eksempelvis ”la Tour Generali” ved Denis Valode og « Habiter les Ponts »-konseptet ved Marc Mimram i samarbeid med Lafarge, eller høre arkitekten Christian de Portzamparc, som fikk den prestisjefylte Pritzker-prisen i 1994*.

I løpet av de to dagene vil det bli presentert 10-12 store prosjekter, hvorav de fleste er under utførelse. De kaster alle lys over utviklingen innenfor bygging, renovering og arkitektur sett i forhold til de nye utfordringene innen miljø- og energiområdet, som vi står over for i det 21. århundre.

Les mer på www.batimat.com