Tiltakspakken er i rute

Regjeringens tiltakspakke for kommunene virker og er i rute. Innen årets utgang har kommunene stort sett brukt de «krisemidlene» regjeringen stilte til disposisjon.

Det er den klare oppfatning i kommunenes fellesorgan KS. Onsdag presenterte organisasjonens nye administrerende direktør Sigrun Vågeng og hennes medarbeidere KS’ syn på kommunenes utfordringer og muligheter, og ikke minst status og forventninger i kjølvannet av finanskrisen.

Ifølge KS er Norge så langt et av industrilandene som i minst grad er blitt rammet av den internasjonale konjunkturnedgangen og finanskrisen. Vesentlig mer ekspansiv finanspolitikk enn i andre land, det vi si økt pengebruk over offentlige budsjetter, er en viktig grunn til dette.

– Men utfordringene står i kø. Nå gjelder det at regjeringen tenker seg veldig godt om før den går inn med nye reformer. Den må ikke være med å bygge luftslott. Det er viktig for kommunene, som skal levere det politikerne lover, at det er sammenheng mellom løfter og ressurser, sier Sigrun Vågeng til NTB.