Latvisk selskap avvist

Kristiansand kommune har avvist det latviske entreprenørselskapet PBLC SIA fra konkurransen om bygging av det nye Idda Arena.

Idda Arena er en flerbrukshall og en ishall på 9 000 kvadratmeter. Alle de andre tilbyderne er gjort kjent med dette.

Det var prekvalifisering for dette prosjektet, og mange av de norske entreprenørene var forundret over at det latviske selskapet slapp gjennom. Det var innstilt på at latvierne skulle få jobben i og med at de var billigst, men da det kom inn protester ble saken vurdert på nytt og latvierne ble avvist. 

Tilbudene fra de øvrige prekvalifiserte leverandørene har priser som er høyere enn kommunens budsjettrammer for prosjektet. Adgangen til å gå ut over disse rammene må avklares politisk, og dette kan tidligst gjøres i møte i kommunalutvalget 6. oktober 2009, heter det i en mail som er sendt ut.

Kristiansand kommune har lagt ned et grundig forhåndsarbeid i anbudspapirene i og med at denne saken er lagt ut i hele EØS-området. I og med at det kom inn et anbud fra en entreprenør i Latvia, har kommunens folk også tatt turen til Baltikum for å se hva selskapet har gjort. I og med at alle papirene ikke var i orden, ble selskapets anbud avvist av kommunen.

Byggesjef Ingvard Grønningsæther i Kristiansand kommune sier til Byggeindustrien at det b altiske selskapet hadde levert en totalentreprise sammen med et Oslo-basert konsulentselskap - ProsjektPlanung. I og med at det latviske selskapet ikke har arbeidet i Norge før og i og med at man ikke hadde de nødvendige godkjenninger for en så stor utbygging, fant vi å avvise selskapet, sier han.

Etter den politiske behandlingen blir det avgjort om vi går videre til den norske entreprenøren som lå lavest i pris eller om hele prosjektet blir omarbeidet og sendt ut på ny anbudsrunde, sier han.