10 nye Biltema-butikker

I opphavslandet Sverige kalles de ’’gubbdagis’’, men det er i Norge Biltema vokser hurtigst. Her ser du hvor Biltema skal åpne nye butikker i tiden fremover.

Nylig åpnet Biltema nummer 30 i Norge, i Ulsteinvik.

– Så langt i år har vi åpnet fem nye utsalg, og vi har planer om et enda mer offensivt etableringstempo fremover. Vi sikter oss inn mot å ha 40 utsalg før sommeren 2010, sier styreleder Magne Teigland i Biltema.

Tidligere i år åpnet kjeden i Moss, Molde, Lier, Bryne og Harstad. Neste sted ut er Gol, med åpning i slutten av november.

Biltema har en omsetningsvekst på omtrent 15 prosent hittil i år. I løpet av oktober vil omsetningen for hele 2008 være passert, opplyser Teigland.

– Resten av året vil dermed være ren vekst. Biltema regner med å komme opp mot to milliarder i netto omsetning ut fra butikkene i år, sier han.

Hund og katt

’’Alt du trenger, pluss en del du ikke visste at du trengte’’, kan være en passende beskrivelse for de store butikkene, som gjerne etablerer seg i handelsparker sammen med Plantasjen og lignende størrelser.

Alle duppeditter medregnet har Biltema 15 000 forskjellige varer.

Gubbdagis-betegnelsen fra Sverige spiller på at Biltema er et sted der kona kan parkere mannen mens hun handler. Fremdeles er det bil og bilutstyr som er kjernen i virksomheten til Biltema, men kjeden er også stor på varegrupper som båt, fritid, hjem, MC, verktøy og kontor.

– Det er nok ikke sant at vi bare appellerer til menn, og vi passer på å fornye oss. I den nye katalogen som kom 31. august har vi 1100 nyheter. Nytt satsingsområde i år er utstyr til hund og katt, sier Teigland.

Mot nord

Etableringene på Gardermoen og Sofiemyr blir klassiske, store Biltema-varehus. Andre blir betydelig mindre, som Namsos og Gol. De såkalte satellittene er tilknyttet større varehus i nærheten.

– De varene de små ikke har inne, kan de store levere omtrent på dagen, sier Teigland.

Med åpninger i Bodø og Mo i Rana, og antakelig i Narvik, begynner Biltema å bli godt etablert i Nord-Norge også. Harstad åpnet i mars i år, mens Tromsø åpnet i juni 2007.

Åpningen i Bodø er ellers et comeback i byen de forlot for 15 år siden.